כל שף המכבד עצמו יודע כי עליו להצטייד באביזרי מטבח מקצועיים על מנת להצליח בעבודתו כשאחד מהם הוא סכינים מקצועיים, ישנם מגוון רחב של סכינים לכל מטרה אם זה לחיתוך דק מדויק כמו פירות וירקות או לחיתוך מזון גדול כמו בשר ודגים.
איך נדע באלו סכיני מטבח משתמשים שפים?
ראשית כדי לבחור סכינים למטבח בצורה מקצועית יש לחפש אותה בחנויות המתמחות בתחום, בחנויות אלו יש מבחר גדול של סכינים, תוכלו לבדוק אם הם מתאימים לכם, בחנויות המקצועיות ידעו להמליץ על סכיני מטבח לפי סוג הבישול וההתמחות שלכם, ניתן לנסות אותה ולקבל הסבר לגבי מגוון סכיני המטבח המקצועיים.
בחירת סכיני מטבח
בבחירת סכיני מטבח יש לשים לב למספר דברים:
סגנון- האם מעדיפים סכין דק המתאימה לסגנון בישול מודרני מערבי גס וקשוח או סגנון יפני בו צריך דיוק.
אחיזת הסכין- רצוי לאחוז בסכין לבדוק האם היא נוחה לאחיזה ומתאימה לגודל כף היד שלכם.
גודל הסכין-לסכיני מטבח גדלים שונים, רוב השפים בוחרים סכין שף בגודל של עד 20 ס"מ ככל שהלהב גדול יותר כך השף יוכל לחתוך כמות רבה יותר.
משקל הסכין- כל אחד יוכל לבחור לפי טעמו וניסיונו אם הוא מעדיף סכין כבדה רבת משקל או סכין קלה החותכת מהר יותר.
ידית הסכין- ידית הסכין צריכה להיות מרווחת בחלק התחתון שלה כדי להימנע מפציעות בחלק מהידיות יש שקעים כדי שהאחיזה תהיה נוחה יותר.
בדקו ממה עשוי הלהב, לרוב סכיני מטבח טובים עשויים מפלדת אל חלד.
סוגי סכיני מטבח
כיום סכיני מטבח מגיעים במגוון צורות וגדלים שניתן להשתמש בהם לצרכים שונים, למעשה סט סכיני מטבח בסיסי רצוי שיכלול:
סכין שירות- למגוון שימושים, סכין שף- 20-23 ס"מ לקיצוץ לפרוסות או קוביות.
סכין ירקות- לקילוף וקיצוץ פריטים קטנים, סכין לחם משונן, קוצץ לבשר, סכין לפלט, סכין חיתוך המשמש לפרוסות דקות, כלי חידוד והשחזה.
שמירה ותחזוקת סכיני מטבח
- יש לשמור על סכיני המטבח במצב מחודד.
- אין להשתמש בסכין על לוחות חיתוך אבן, זכוכית, פלדה או קרמיקה שכן הם עלולים לפגוע בסכין ויותר גרוע הם עלולים לגרום לסכין להחליק ולפצוע את המשתמש בו לכן רצוי להשתמש בקרש חיתוך מעץ או פלסטיק קשיח.
- הסכין צריכה להיות מאוחסנת בנפרד מכלים אחרים רצוי לעטוף אותה בבד.
- אין להשתמש בסכין למטרות שונות אלא רק למטרה שהסכין נועדה לה.
- אין לשטוף את הסכינים במדיח הכלים האבקה תשחק אותם וגם המגע עם כלים אחרים עלול לשרוט אותם.